Ηλεκτρονικό εμπόριο στην εποχή του κορωνοϊου

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην εποχή του κορωνοϊου

Κάποιες προβλέψεις όπως ότι τα έσοδα εταιρειών που σχετίζονται με φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα (μάσκες, αντισηπτικά, συμπληρώματα διατροφής κ.α.) καθώς  και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα αυξηθούν ενώ αντίστοιχη μείωση θα γνωρίσουν (και ήδη γνωρίζουν σημαντική μείωση) κλάδοι όπως ο τουρισμός τα καταστήματα λιανικής η εστίαση κ.α. είναι προβλέψεις που μπορείς να κάνεις εκ του ασφαλούς και έπεται δυστυχώς και συνέχεια…

Θα αναφερθούμε στον εγχώριο αντίκτυπο αποκλειστικά αφού σε παγκόσμιο επίπεδο με την βιομηχανική παραγωγή της Κίνας να έχει κλονιστεί σοβαρά και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα να έχει επηρεαστεί και οι προβλέψεις αφορούν τα γεωγραφικά εθνικά μας όρια και τα ελληνικά eshops που δεν στηρίζονται σε Κινέζους προμηθευτές αποκλειστικά και έχουν ακόμα κάποιο στοκ προϊόντων για να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Το διαδίκτυο μπορεί να δώσει λύσεις σε όσους δεν θέλουν να κάνουν τις αγορές τους από τις φυσικές έδρες καταστημάτων περιορίζοντας έτσι την επαφή τους με πολυσύχναστους χώρους και την επαφή με άλλα άτομα. Εδώ λοιπόν το internet αποτελεί μια θαυμάσια δίοδο για αγορές μέσω των διαφόρων eshops / ηλεκτρονικών καταστημάτων για αγαθά και πρώτες ύλες.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι εδώ, για τους καταστηματάρχες όμως που τους έχει επιβληθεί να κλείσουν τα καταστήματα τους μέχρι νεωτέρας τι θα γίνει?
Οι υποχρεώσεις συνεχίζονται κανονικά όπως και τα ενοίκια και οι ασφαλιστικές εισφορές, πείσεις όλοι διερωτώνται μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό και πότε θα ξεκινήσει να ομαλοποιείται η κατάσταση ξανά και να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς ξανά η ζωή μας?

Δυστυχώς αυτό θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα και με οικονομικές επιπτώσεις που θα κάνουν πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν οριστικά και αμετάκλητα…

Εκεί έρχεται η λύση την μεταφοράς του φυσικού καταστήματος σε ηλεκτρονικό (e-shop) που μπορεί να λειτουργεί 24/7/365 χωρίς να μπορούν τα του επιβληθεί να κλείσει με υπουργική απόφαση λόγο της πανδημίας που έχει χτυπήσει ολόκληρο τον πλανήτη και να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά δίνοντας μια ανάσα στην εκάστοτε επιχείρηση και όνειρα για το μέλλον!

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά την μεταφορά του φυσικού μας καταστήματος στο διαδίκτυο ή θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας το οριστικό μας κλείσιμο…

Το κόστος δεν είναι μεγάλο για την κατασκευή του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος ούτε και τα πάγια πολλά για τις νέες δυνατότητες τις οποίες μπορεί να μας προσφέρει.

Μη χάνεις χρόνο επικοινώνησε μαζί μας

Contact Us:

Street Name, FL 54785

Visit our Location

(01) 54 214 951 47

Call us Anytime

Mon - Fri 08:00-19:00

Sat and Sun - CLOSED

Follow Us:

Stay in Touch: